Fiyat Aralığı: » -

İlanları karşılaştırın

Türk Vatandaşlığına Nasıl Alınır? Süreçler ve İşlemler

Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmanın bir başka yararı da Türk vatandaşlığı alabilmenizdir. Yılda binlerce yabancı Türk vatandaşlık başvurusunda bulunmaktadır. Diğer ülkeler gibi, bu ülkenin vatandaşlığına için başvuranlar için bazı şartlar bulunmaktadır.

Vatandaşlığı Nasıl Alabilirim?

1000.000 milyon dolarlık mülkün hızlı bir şekilde satın alınması
14 Ocak 2017’de yapılan değişiklikle birlikte, yeni vatandaşlık kurallarına göre, yabancı sakinler, 1 milyon dolarlık bir mülk satın alarak ve bu mülkü 3 yıl süreyle muhafaza ederek, yatırım vatandaşlığı elde edebilmektedir. Kendiniz ve birinci derece aileniz için doğrudan Türk vatandaşlığı temin edilmektedir.

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık

Eğer bir Türk gayrimenkulünü kendi adınıza satın alırsanız, yıllık olarak yenilenmiş oturum izni alabilirsiniz.  5 yıllık yenilenmiş oturma izninin ardından vatandaşlık başvurusunda bulunulabilir. Tek koşul, her takvim yılında 185 gün boyunca ülkede kalmanızdır. Satın alınan mülkün değeri ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur. Bir gayrimenkul satın almak, aynı zamanda Türk vatandaşlığı için yasal vizeyi sağlar.

Turkish Citizenship

Yatırım Yapmadan Vatandaşlık Alma Yöntemleri

Doğum Yoluyla Vatandaşlık, bir Türk ailesinde dünyaya geldiğiniz sürece, Türk vatandaşlığına kavuşabilirsiniz. Yetkili Makam Kararıyla Vatandaşlık

Bir yabancı kişinin Türk vatandaşlığını kazanması için yetkili makamın onayı gerekir. Türk makamları izin vermezse, vatandaşlık mümkün değildir. Vatandaşlığın kazanılabilmesi için ön koşullardan biri, 5 yıllık bir dönem için Türk ikametgâhının belirtilmesidir. Çalışma izni ve evlilikten sonra bir Türk mülkü edinerek oturum izninizi her yıl uzatın.

Kimin vatandaşlığına geçeceğine karar verecek nihai merci Bakanlar Kurulu’dur. Türk vatandaşlığının kazanılması eşin vatandaşlığını etkilemez. Bununla birlikte, her iki ebeveynin de Türk vatandaşlığına kabul edilen ailelerin çocukları otomatik olarak Türk vatandaşlığı alacaktır.

Gayrimenkul Sahipliği ve Türk Vatandaşlığı

Türk vatandaşlığını almak için gereken tüm kurallar değerlendirildiğinde, oturum izni almanın en iyi yolu gayrimenkul satın almak ve 5 yıl süre ile bu gayrimenkulü elinizde tutmaktır. Vize gereksinimlerini karşılayan en iyi yol, Türkiye’de mülk satın almaktır. Türk gayrimenkulüne sahip olduğunuzda vizeniz her sene yenilenebilir. Daha sonra bir yatırıma sahip olur ve oturma iznini elde edebilirsiniz.

Evlilik Yolu ile Vatandaşlık

Evlilik yoluyla Türk vatandaşlığını kazanmanın en kolay yolu, bir Türk vatandaşıyla evlenmektir. Ancak, üç yıllık bir evlilikten sonra, belirli koşullar sağlandığında, bir yabancı vatandaşlığa başvurabilir.

İstisnai Durumlardaki Vatandaşlık

İstisnalar, insanlara spor, kültür, sanat, ekonomi, teknoloji, bilim veya sosyal gibi farklı alanlarda üstün hizmet verenler için geçerlidir. Bakanlığa bunun gibi makul öneriler sunulabilir.

Ticari Faaliyet Yoluyla Vatandaşlık

Türk vatandaşlığını güvence altına almanın bir başka yolu da Türkiye’de ticari yatırım yapmak ve bir iş kurmaktır. Girişimciler genellikle Türkiye’de bir başlangıç başlatmak için çalışma izni almalıdırlar.

Türk vatandaşlığına nasıl hak kazanılır?

Yabancı uyruklu bir kişi yalnızca aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi durumunda vatandaşlığa başvurabilir:

  • Başvuru sahibi reşit olmalıdır. Eğer değilse vatandaşlığa kabulü yasal büyükleri vasıtasıyla yapılmalıdır

 

  • Yabancılar, Türkiye’de 5 yıl süreyle kesintisiz olarak ikamet etmiş olmalıdır

 

Başvuru sahiplerinin vatandaşlık başvurusunda bulunurken bir takım şartları karşılaması gerekmektedir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye’de mülkü olmak

 

  • Türkiye’de bir işyeri açmak

 

  • Türkiye’de yatırım yapmak

 

  • Ticari işletme veya faaliyet için Türkiye’ye taşınmak

 

  • Çalışma izniyle birlikte Türkiye’de çalışmak

 

  • Bir Türk vatandaşı ile evlenmek

 

  • Türkiye’de eğitimin tamamlanmak

 

  • Türk vatandaşıyla yakın ilişki içerisinde olmak

 

  • Sorumluluk sahibi ve güvenilir bir karaktere sahip olmak

 

  • Yeterli derecede Türkçe konuşmak

 

  • Kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (varsa) ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak gelire veya mesleğe sahip olmak

 

Başvurunun incelenmesinden sonra sizinle bir mülakat yapılacaktır.  Komisyon başvuruyu onaylarsa, dosyanın bir kopyası İçişleri Bakanlığına gönderilir. Vatandaşlığın kazanılması kararı bakanlık tarafından verilir. Karar olumlu değilse dosya valiye gönderilir.

Türk Vatandaşlığı: Gerekli Belgeler

Türk vatandaşlığına başvurmak için aşağıdaki belgeler gerekmektedir:

  • Doğum belgesi

 

  • Oturma izni

 

  • Orijinal pasaport veya başvuranın vatandaşlığını belirten diğer belgeler (vatansız başvuranlar için, ibraz edilen belgeler aynı görevi görmelidir)

 

  • Başvuru sahibinin Türkiye’ye ne kadar giriş/çıkış yaptığını gösteren teyit belgeleri ve Türkiye’de yaşadığı süre (buna oturma izninin aslı, fotokopisi ve pasaporttaki damgalar dâhildir)

 

  • Evli iseniz, karı/koca ve küçük çocukların kimliğini ve birbirleri ile bağlarını teyit eden resmi belgeler (evlilik ruhsatı ve doğum belgeleri);

 

  • Varsa herhangi bir Türk akrabanın kimliği ve adresi

 

  • Gelir beyanı

 

  • Türkçeyi akıcı bir şekilde konuşma yeteneğini ispatlayan sertifika (Aynı sertifika başvuru sahibinin başarılı mülakatından sonra Türk konsolosluğunca da verilir)

 

  • Ayrıca, 1 aydan eski olmayan 4 yeni fotoğraf zorunludur.

 

Türk Vatandaşlığı Başvuru Süreci

Türk vatandaşlığını dış ilişkiler ofisi veya özel vekâletname yolu ile elde etmek. Posta yoluyla başvurular kabul edilmez. Doğrudan Türk vatandaşlığını kazanmak ancak bir milyon dolar veya daha değerli mülk edinildiğinde mümkündür. Türkiye’de yabancılara verilen kimlik belgeleri 11 basamaklı olup 9 sayısı ile başlar. Vatandaşlık kazanma süreci makul bir süre alır. Türk Vatandaşlık Kanununun 403. maddesinin birinci fıkrasına göre, Türk annelerinden veya babalardan doğanlar bu ulusun vatandaşlığını kazanma hakkına sahiptir. Başvurunuz reddedilirse, başvuru 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı kanununa göre yeniden başvuru yapılabilir. Bir Türk vatandaşı olsanız bile yabancı vatandaşlığınızdan vazgeçmek zorunda değilsiniz.

Türk Vatandaşlığının Faydaları

  • Size tam vatandaşlık ve pasaport verilir. Ayrıca resmi belgeler 60 iş günü içerisinde teslim edilir.

 

  • Bir Türk vatandaşı olarak 26 Schengen bölgesi ülkesine giriş imkânı bulunmaktadır

 

  • 2017 yılında 148 ülke için vizesiz seyahat imkânı sağlanacak

 

  • Bazı vakalarda vatandaşlık almak için asgari bir ikamet süresine ihtiyaç duyulmaz

 

  • Dünyanın önde gelen 30 pasaportunun mülkiyeti; Ayrıca, pasaportun geçerliliği 10 yıldır ve hayat boyu yenilenebilir

 

  • Türk kimlik belgeleri dâhildir

 

  • Türk vatandaşlarına emeklilik yardımı, ücretsiz eğitim, üniversite masraf yardımlarının geri ödenmesi ve tam tıbbi yardım da sağlanmaktadır.